Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IK Rex P99

Följ

P99

Följ oss för uppdateringar
Följ
IK Rex
Fotboll
P99
Träningsmatcher

Match

IK Rex

8 - 0
Ottarsborg
16 september 2009
18:00

TÖFF

Referat

Referat: IK Rex - TÖFF

Efter vårt möte med TÖFF i söndags ville de spela en träningsmatch mot oss så snabbt bestämdes det att vi skulle mötas uppe vid Ottars i går kväll. Sagt och gjort, TÖFF kom på besök i det vackra höstvädret. Tyvärr kom det en ordentlig regnskur på eftermiddagen som gjorde att planen blev mjuk och hal men som tur var så var det ingen av spelarna som halkade och gjorde sig illa.

TÖFF började matchen med att ha bra tryck på vår planhalva och vi blev väldigt stressade och spelade rörigt. Som vanligt tog det oss en stund att komma igång men när vi väl blivit lite varma så satte vi fart. Kanske är det dags för spelarna att springa sig varma med en runda på elljusspåret före matchstart? Vårt första mål kom i 10:e spelminuten och det andra målet lät inte vänta på sig. Vi spelade väldigt bra, passade varandra istället för att bara försöka dribbla och spelarna lyckades genomföra flera "skolexempel" som de övat på på träningarna och som också gav resultat i motståndarlagets mål. Bland annat lyckades de, precis som i matchen mot Harbo/Östervåla, göra ett inlägg - bakåtpassning - mål. Otroligt snyggt. Det märktes att alla våra spelare var så ivriga, alla ville försöka göra mål, vilket gjorde att vi hade otroligt många skott, både på och utanför motståndarmålet. I halvlek stod det 5-0 till oss.

Även om vi till största del var det spelförande laget med ett stort tryck på motståndarnas planhalva och med otroligt många målchanser så var inte TÖFF helt ofarliga. De gjorde kontringar och vi var lite slarviga med markeringarna i backlinjen vilket gjorde att de kom själva med vår målvakt vid ett par tillfällen men som tur var så sköt de utanför målet, förmodligen stressade av att vår målvakt sprang ut och skar av deras skottlinje. Vi måste bli bättre på att ha koll på markeringarna och inte bara stirra på bollen.

Hur som helst så fortsatte vi att peta in några mål till och det var flera av våra spelare som fick göra sina första mål för den här säsongen och det tycker vi var roligt, som de längtat att få göra mål. Matchen slutade 8-0 till oss.

Även vår yngste och nye lagmedlem som börjat träna med oss fick prova på att spela denna match och det gjorde han med bravur, så liten han är. Det är inte så lätt att som liten 01:a möta stora 99:or som bara knuffar till så att man flyger som en vante.

Alla barnen tyckte att det var roligt att spela och sa: är det redan slut? Även TÖFF:s spelare tyckte att matchen gick fort, de ville tydligen spela en tredje halvlek. Vi tackar TÖFF samt kvällens domare Robin för bra insatser.

Nu är det bara att låta segerns sötma sjunka in och lägga den här matchen bakom oss men ändå ta med oss att VI KAN, för på söndag är det dags igen med en match mot Marma/Mehedeby och den blir nog tuff för det är ett lag som vi alltid har spelat väldigt jämnt mot.

Helena